Coaching

Counseling en coaching op maat, zelfinzicht is de sleutel tot groei. 

Ben je op zoek naar jouw persoonlijke groei ? Loop je vast ? Ervaar je iedere keer dezelfde valkuilen ? Blijf je botsen op je werk op bepaalde fronten ? Vind je het lastig om de juiste positie in te nemen zowel privé of zakelijk ? Is je energie uit balans en ervaar je veel vermoeidheid ? 
Of heb je te maken met verlies, rouw of trauma ? 

Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gesprek voor een coach traject. 

Wist je dat je via je werkgever een vergoeding kan aanvragen onder de noemer persoonlijke ontwikkeling. 

Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze’ die het heeft veroorzaakt.
 - Albert Einstein -

 

Counseling is een pragmatische, resultaatgerichte vorm van emotionele hulpverlening met als doel het weer in balans brengen van een cliënt of relatie.

Dat kan bijvoorbeeld door het oplossen van problemen, vinden van antwoorden en/of het ontwikkelen van bepaalde inzichten of sociale vaardigheden van de cliënt.

Mensen in de privé of zakelijke sfeer kunnen met problemen of vragen over hun leven of relaties terecht bij een counselor.

Counselors zijn hulpverleners met de juiste kennis, vaardigheden en een professionele instelling om oplossingsgericht te werk te gaan.

Zodoende kunnen zij mensen helpen die op één of andere manier in een vervelende, ongemakkelijke of ongewenste situatie zitten.

Consulten met de counselor zijn erop gericht om inzicht te krijgen in de problemen die er spelen en om goede raad op te doen.

Verschil coaching
Het verschil met coaching, is dat de nadruk ligt op het zelfoplossende vermogen van de cliënt. Een counselor kijkt meer naar de gevoelens, gedachtes en het gedrag van de cliënt en helpt hem/haar deze weer op dezelfde lijn te krijgen.

Het belangrijkste verschil tussen coaching en counseling:

Coaching: cliënt zoekt zelf naar aanvaardbare veranderingen/verbeteringen. De coach begeleidt dit proces op maat.
Counseling/therapie: de counselor/therapeut richt zich ook op de onderliggende problemen.

Ik ben gediplomeerd coach en counselor - EMDR trauma therapeut - Acces bars practitioner en gewichtsconsulente en als Registercoach aangesloten bij de LVSC - beroepsvereniging voor professionele begeleiders.