Veel gestelde vragen:

Heb je een bewegingsbeperking?
Geen probleem. Wij kunnen een volledig trainingsschema op maat voor je samenstellen waarbij we rekening houden met jouw beperking en eventueel volledig te ontzien. Omdat je de oefeningen liggend uitvoert, belast je sowieso je rug en gewrichten minimaal.

 
Rugklachten?
Nee. Je krijgt een aangepast bewegingsschema waarbij je rug wordt ontzien.
Je zult ervaren dat na enkele weken je buikspieren sterker worden en dat je
houding en je doorbloeding verbeteren. De kans is zelfs groot dat je klachten
afnemen. Dat zien we vaak gebeuren. Maar let op: onze therapie is niet
bedoeld voor het verbeteren van gewrichtsklachten. Daar zijn andere
specialisten voor.

 
Fibromyalgie?
Juist ! Doordat je beweegt in warmte cabine, help je je spieren een handje mee. Je voert de oefeningen liggend uit, waardoor je spieren en gewrichten ontlast worden. Je bewegingsschema wordt volledig afgestemd op jouw beperkingen. De ervaring leert dat mensen met fibromyalgie maar ook reumatische klachten zoals nek- rug- knie- of andere gewrichtsklachten, zich erg plezierig voelen bij deze manier van bewegen. Bewegen is belangrijk bij deze klachten, je conditie verbetert, mogelijk neemt je gewicht af, je eet gezonder, je spieren worden sterker, kortom je voelt je snel fitter.

 
Tijdens zwangerschap
Tot dat jij dat wilt en jij je lekker voelt tijdens de oefeningen. Ook tijdens de zwangerschap is een vorm van bewegen goed voor lichaam en geest. De voedingsadviezen zijn gericht op gezond en evenwichtig eten, uiteraard richten we ons NIET op afname van het gewicht. We passen wel je bewegingsschema aan om je buik en bekken te ontzien.

 
Na je bevalling
Wanneer je je goed voelt, mag je zes weken na de bevalling starten met de bewegingstherapie. Je krijgt een aangepast schema. Je figuur zal snel in centimeters afnemen daar waar nodig. Geef je borstvoeding, dan gaan we niet aan de slag met een afname van het gewicht. De afvalstoffen die vrijkomen bij het afvallen, komen ook terecht in de borstvoeding en zijn niet goed voor je pasgeboren kindje. Maar, ook al vindt er geen gewichtsafname plaats, de methode werkt verbluffend om snel terug in shape te komen. Je krijgt wel voedingsadviezen, maar die zijn gericht op gezond en evenwichtig eten. Wanneer je met de borstvoeding stopt, ontvang je voedingsadviezen die gericht zijn op de afname van het gewicht. De eerste stap kun je zetten!